متن کامل مطلب
نان-چهار-پنیر-اسفناج-1

طرز تهیه نان چهارپنیر اسفناج ویژه گیاه‌خواران

دسته :غذا و نوشیدنی

طرز تهیه نان چهارپنیر اسفناج ویژه گیاه‌خواران


سلام. به آشپزخانه هنرکده ملیکا خوش آمدید. اگر از افرادی هستید که به انواع نان طعم‌دار علاقه‌مندید، پیشنهاد امروز سرآشپز هنرکده ملیکا برای شما جالب خواهد بود. نان چهارپنیر اسفناج، پیش‌غذا یا میان‌وعده‌ای لذیذ است که به‌تنهایی می‌تواند یک وعده غذایی خوشمزه هم محسوب شود.

نان چهارپنیر اسفناج نانی لذیذ است که می‌توانید آن را به‌راحتی در منزل تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه نان چهارپنیر اسفناج

مواد خمیر:

  • آرد سفید معمولی: سه پیمانه (۳۷۵ گرم)
  • نمک: یک قاشق چایخوری (۱ گرم)
  • خمیر مایه تازه: ۲۰ گرم (یا مخمر خشک فعال: دو قاشق چایخوری)
  • آب گرم: یک پیمانه (۲۴۰ میلی‌لیتر)
  • شکر: یک قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری

مواد وسط نان:

  • اسفناج: ۲۳۰ گرم (پخته و خرد‌شده)
  • پنیر خامه‌ای: ۲۳۰ گرم (پنیری که در دمای اتاق قرار گرفته و سرد نیست)
  • پنیر موزارلای رنده‌شده: یک پیمانه (۱۰۰ گرم)
  • پنیر چدار رنده‌شده: نصف پیمانه (۵۰ گرم)
  • پنیر پارمزان رنده‌شده: یک‌چهارم پیمانه (۲۵ گرم)
  • سیر خرد‌شده: یک حبه
  • پیازچه: دو ساقه
  • پَرَک فلفل قرمز: به‌مقدار دلخواه (اختیاری)
  • نمک: یک‌سوم قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه تازه‌آسیاب‌شده: به‌مقدار دلخواه

طرز تهیه نان چهارپنیر اسفناج

ابتدا خمیر نان را آماده کنید. آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. اگر از خمیر مایه تازه و تر استفاده می‌کنید آن را در ظرف دیگری بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و به‌هم بزنید تا نرم و روان شود. حالا یک‌چهارم پیمانه آب گرم را به آن اضافه و مخلوط کنید. روغن زیتون و سه‌چهارم پیمانه آب گرم را به آرد اضافه کنید و به‌آرامی به‌هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. بعد خوب ورز دهید تا خمیری یکدست ایجاد شود. خمیر را گرد کنید و کف و دیواره‌های کاسه را با روغن زیتون چرب کنید و خمیر را در کاسه بگذارید و روی آن را هم کمی روغن زیتون بمالید. حالا روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه بدهید یک ساعت در دمای اتاق باقی بماند تا خمیر عمل بیاید و پُف کند و دو‌برابر اندازه اولیه‌اش شود.

 

نان-چهارپنیر-اسفناج-2

 

بعد از یک ساعت، روی تخته آشپزی کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و به شانزده تکه تقسیم کنید. تکه‌ها را با دست به‌شکل توپ درآورید. تابه‌ای با قطر ۲۳ سانتی‌متر (۹ اینچ) با دیواره‌های کوتاه را انتخاب کنید. کف و دیواره‌های تابه را با کره آب‌شده چرب کنید. دیواره‌های بیرونی کاسه‌ای با قطر ۱۳ سانتی‌متر (۵ اینچ) را با کره آب‌شده چرب کنید و کاسه را برعکس وسط تابه قرار دهید، به‌صورتی‌که دهانۀ کاسه کف تابه قرار بگیرد. حالا توپ‌های خمیری را دور کاسه بچینید و با فرچه رویشان را کمی کره آب‌شده بمالید. روی تابه را با سلفون بپوشانید و نیم ساعت دیگر در دمای اتاق قرار دهید.

در این فاصله مواد وسط نان را آماده کنید. پنیر خامه‌ای را که در دمای اتاق قرار گرفته است در کاسه بریزید و با همزن برقی بزنید تا نرم شود. حالا اسفناج پخته و خرد‌شده (بدون آب)، پنیر موزارلا و چدار و پارمزان رنده‌شده، سیر و پیازچه خردشده را به آن اضافه کنید. در این مرحله کمی پَرَک فلفل قرمز (به‌دلخواه)، نمک و فلفل سیاه تازه‌‌آسیاب‌شده را اضافه کنید. با همزن برقی مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید.

سلفون تابه را بردارید. به‌آرامی کاسه را از بین توپ‌های خمیری بیرون بیاورید. حالا مخلوط پنیر و اسفناج را وسط تابه بریزید به‌صورتی‌که دایره بین توپ‌ها پُر شود. روی توپ‌ها کمی کره آب‌شده بمالید و مقداری پنیر پارمزان رنده‌شده بپاشید.

فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) که از قبل روشن کرده‌اید، گرم شده است.
حالا تابه را به‌مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا نان چهارپنیر اسفناج شما آماده شود.

بعد از پخت اجازه بدهید ۵ تا ۱۰ دقیقه نان خنک شود، بعد آن را سِرو کنید. تکه‌های نان را در مخلوط وسط تابه بزنید و نوش جان کنید!

 

منبع:مجله روزچین


به اشتراک بگذارید : توسط : ملیکا  |  

ارسال ایمیل برای خبرنامه